Ballı Tort
Rus mətbəxinin ən məşhur deserti. Ballı tort.. Asan və rahat edilən bir resept hazırladıq.
Xəmir üçün:
85 ml bal (1/3 stəkan)
150 qr şəkər (1/2 stəkan)
2 yemək qaşığı kərə yağı
3 yumurta
1 çay qaşığı soda
375 qr un (1 yarım stəkan)
Bal, şəkər, yağ ocaqda bişirilir. Təxmini 7-8 dəqiqə.
Ocaqdan alınıb, soyumağa buraxılır.
Sonra yumurtaları və quru ərzaqları da əlavə edərək, xəmir yoğrulur.
Xəmir dinlənərkən, krem hazırlanır.
Krem üçün 1 banka (300 ml) qatılaşdırılmış süd ilə 250 qr kərə yağını 10-15 dəqiqə çırpırıq.
Krem soyuducuya qoyulur. Bu arada tortun korjları hazırlanır.
8 hissəyə bölünür. Və dairəvə şəkildə açılır.
180 dərəcədə 7-8 dəqiqə sobada bişirilir.
Korjlar hazır olduqdan sonra, tortu hazırlamağa başlayırıq.
Korjların aralarına krem çəkilir. Və sonda bütün tort kremlənir.
Korjun qıraqlarından qalanları üyüdüb, üzərinə və qıraqlarına yayırıq.
Tort 5-6 saat soyuducuda dinləndirilir.
Nuş olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder
zgulare@gmail.com