Türk Məzəsi-Haydari
Türk mətbəxində yeməklərin yayına yaraşan bir məzə-Haydari !
Çox asan və ləzzətli bir məzə.Bizə bunun üçün nələr lazımdır?
6 yemək qaşığı süzmə qatıq
1 ovuc dərəotu (şüyüd)
1 yemək qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı nanə
yarım çay qaşığı duz
1 dilim ağ pendir
1 diş sarımsaq
Bəyaz pendirlə süzmə qatığı qarışdırırıq. Duz, sarımsaq əlavə olunur. Kərə yağında nanə qovrulur. Sonra qarışıma əlavə olunur. Şüyüd doğranaraq sonda haydariyə əlavə olunur. Qarışdırılaraq hazırlanır üzərinə zövqə görə limon sıxılır.
Nuş olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
zgulare@gmail.com