Kazandibi


Kazandibi qazan vəya tavanın dibinə yapışıb qızaran yemək və tatlıdır ki, heç şüphəsiz yeməyin  ən ləzzətli hissəsidir. Osmanlı sultanı III. Selim dövründə kəşf olunmuşdur. Ən çox yayda istifadə olunur, sadə,meyvəli, dondurmalı və quru çərəzlərlə birlikdə olur. 


2 stəkan süd
1 yumurta sarısı
1 stəkan şəkər
vanil
3 y.q.un


Dibi üçün:
1 y.q. şəkər
1 y.q. kərə yağı





Ərzaqlar qarışdırılır və muhallebi kıvamında bişirilir. Biraz qatılaşan kimi ocaqdan alınır.



Tavanın dibi yağlanır və şəkərlənir.



Muhallebi tavaya əlavə olunur və üstü qatılaşana kimi altı qızarana kimi bişirilir.


Nuş olsun :)

Qaynaq: www.yakamozyakut.com.tr

Yorumlar

Popüler Yayınlar