Pendirli börək


Türk mətbəxinin ən sadə resepti.. Börəklər.. Bu dəfədə pendirlisini etdik. Bizə nələr lazımdır?

Xəmir üçün:
1 st.su (250 ml)
150 qr.kərə yağı
1 yumurta
2 çay qaşığı quru maya 
3 st.un (600 qr)
1 ç.qş. duz


İç sousu üçün:
100 qr. əridilmiş kərə yağı
 1 yumurta
2 y. qş. qatıq


İçlik üçün:
Holland və ya ağ pendir

Üstü üçün:
çörəkotu,susam

 Xəmir yoğrulub, 1-2 saat mayalanır. Bu arada içlik hazırlanır ərzaqlardan.




Xəmir yayılır. Üçbucaq şəklində kəsilir. Souslanır və pendir əlavə olunaraq bükülür.


 Yağda qızardılır.

 Nuş olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar