Pendirli börək
Türk mətbəxinin ən sadə resepti.. Börəklər.. Bu dəfədə pendirlisini etdik. Bizə nələr lazımdır?
Xəmir üçün:
1 st.su (250 ml)
150 qr.kərə yağı
1 yumurta
2 çay qaşığı quru maya
3 st.un (600 qr)
1 ç.qş. duz
İç sousu üçün:
100 qr. əridilmiş kərə yağı
1 yumurta
2 y. qş. qatıq
İçlik üçün:
Holland və ya ağ pendir
Üstü üçün:
çörəkotu,susam
Xəmir yoğrulub, 1-2 saat mayalanır. Bu arada içlik hazırlanır ərzaqlardan.
Xəmir yayılır. Üçbucaq şəklində kəsilir. Souslanır və pendir əlavə olunaraq bükülür.
Yağda qızardılır.
Nuş olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
zgulare@gmail.com